Virker lav FODMAP dietten? Er et spørsmål jeg ofte får.

Jeg har nettopp lest om noen som har gått på lav FODMAP i lenger tid uten at den virker. En ting er sikkert, om jeg ikke hadde følt at dietten hjalp meg, hadde jeg ALDRI orket. Selv om jeg liker utfordingen ved å lage lav FODMAP mat er det også slitsomt å ikke kunne spise det man får/har/har lyst på.

Siden jeg føler at dietten virker, ikke alltid, men jevnt over, kommer jeg til å fortsette. Hvordan jeg føler at den har virket? Uten tvil ved at jeg har mindre luft i magen. Dessuten har jeg merket meg at om jeg har luft i magen, kommer den ut via en rap, før den går «lenger ned i systemet». Det er på en måte litt mer praktisk kan man si… 🙂

Jeg har heller ikke så ofte diaree med ørtenhundre dobesøk for dagen lenger. Og jeg klarer også å holde meg litt lenger nå – det er ikke så prekært med en do innen 20 meters rekkevidde! Hehe, dette blir voldsomt privat, men jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å formidle tingene uten. Dessuten… vi går vel alle på do, så det burde jo ikke være tabu vel?