Vær inkluderende Fra lanseringsfesten min i fjor. Min gode venninne Elisabet demonstrerer lavFODMAP-forkle! 🙂

Vær inkluderende

Nå er det ikke lenge til lanseringsfestene mine og i den forbindelse har jeg et ønske:

Vær inkluderende!

Jeg vet ikke hvor mange eller hvem som kommer, men jeg vet at det kommer litt familie, venner, lesere av bøkene og bloggen, helsepersonell, andre forfattere og bloggere og noen jeg er blitt kjent med gjennom lavFODMAP-treffene mine. Å komme sammen med en venn er trygt og godt, men jeg vet at noen kommer helt alene.

Ikke la noen bli «idioten»

Å gå alene på arrangementer jeg har hatt lyst til å gå på har jeg gjort flere ganger. Stort sett har det gått bedre enn jeg har fryktet, men jeg har og hatt noen helt forferdelige opplevelser. En gang led jeg meg gjennom en hel middag der alle de andre kjente hverandre. Vanligvis pleier ikke det å være noe problem for meg, men denne gangen ble det bare helt feil. Jo mer utenfor jeg følte meg, jo mer rart oppførte jeg meg og jo mindre fikk de lyst til å snakke med meg… sikkert… Det er ikke nødvendigvis noens feil at jeg følte meg utenfor. Det kan ha vært hvordan vi var plassert, at jeg hadde en dårlig dag, at de kjente hverandre godt fra før av og hadde mye å snakke om og derfor ikke var så interessert i å snakke med meg eller rett og slett at kjemien mellom oss ikke passet. Sånn er det jo bare, men det er altså ganske kjipt, faktisk veldig ubehagelig, å være «idioten» (det var ihvertfall slik jeg følte meg… ).

Hjelp hverandre!

Fordi jeg vet hvor ukomfortabelt det er å komme uten følge, prøver jeg å være flink til å inkludere dem som kommer alene, spesielt når jeg kommer sammen med andre. Dette ønsker jeg å gjøre på lanseringsfesten min og, men jeg vet at jeg kommer til å være litt «virrete», både fordi jeg vet at alle vil snakke med meg, men også fordi jeg har litt småangst for… ett eller annet…

Kommer det nok folk, har jeg for lite mat og drikke, koser folk seg? osv.. osv…. Jeg kunne selvfølgelig gjort det enkelt for meg selv og dere som kommer og holdt et faglig foredrag. Da hadde vi alle sluppet unna for mye mingling, men jeg har ikke lyst til det. Jeg ønsker å feire den nye boken med en liten fest for venner, familie, kjente, lesere og samarbeidspartnere, foredrag holder jeg nok av ellers!

Poenget mitt er altså… Dere som er så heldige å komme sammen med noen kjente: kan dere se dere litt rundt, se om det er noen som er alene, som dere kan snakke med og inkludere i samtalen? (Dere kan f.eks. snakke om den fantastiske boken min… ;))

Kom deg ut av komfortsonen og kom!

Til deg som gjerne vil komme, men som ikke tør: Kom deg ut av komfortsonen og hopp i det! Det verste som kan skje er at du må gå etter 5 min, men da har du ihvertfall prøvd! Les gjerne innlegget mitt om angst, så vet du at du ikke er alene.

PS. Jeg vet om noen hemmelige doer på forlaget…. 🙂

Her er invitasjonen til lanseringsfesten i Oslo, 2. mars.

Her er invitasjonen til lanseringsfesten i Bergen 7. mars.

Kommer du?

 

Lagre

Lagre