2014-11-28 17.36.32Svineribbe sousvide

Siden det snart er jul fant jeg ut jeg måtte teste ut litt julemat. Jeg er vant til å spise pinnekjøtt på julaften og det har jeg tenkt å gjøre i år også. Jeg må bare passe på å ikke spise for mye kålrabistappe. Mange har trodd at «turnip» i Monash University sin applikasjon er det samme som kålrabi. Det stemmer nok ikke, turnip = nepe. Jeg tør derfor å påstå at kålrabi ikke er testet. Man bør derfor teste det ut selv!

Svineribbe er jeg ikke så vant til å hverken kjøpe, lage eller spise og jeg tok bare den første og beste jeg fant på butikken…

  1. dagen gned jeg inn ribben med salt og pepper, ganske mye salt faktisk.

  2. dagen vakumerte jeg ribben og puttet den i sousvide-maskinen på 64 grader. Der ble den liggende i 48 timer.

Resultatet:

Hadde det vært mer kjøtt og ganske mye mindre fett på denne ribben hadde den vært kjempegod, men for en som ikke er så glad i fett ble det litt i feteste laget. Neste gang må jeg plukke opp noen tips for å unngå for mye fett….

Sausen brukte jeg ikke oppskrift til, men jeg brukte rismel, smør, kraften fra kjøttet, salt, pepper og litt sukkerkulør for fargen sin del. Om du trenger oppskrift på brun saus kan du se her.

 

Lagre