Ja, hva skal man si til dette bildet da? Det er ihvertfall ikke lavFODMAP-mat…. men…. det både ser og lukter helt himmelsk! Dette var altså middagen til dem jeg var sammen med i går: Kreps, med digg krydder, fisk med digg krydder, peanøtter med digg krydder og noe så kjedelig som agurk, men med digg krydder…

Skal bare smake litt!

Siden jeg hadde en «megasmell» i Shanghai ganske friskt i minne (jeg var litt vel eplekjekk og tenkte jeg skulle spise det jeg hadde lyst på fra buffeten, noe som endte med at jeg lå og klynket som en liten hundevalp (ifølge mannen) og løp på do hele natten…) hadde jeg spist på forhånd. Da maten kom ble jeg likevel sulten og jeg klarte ikke å la være å smake, bare litt….

Kinesisk mat er ikke som kinesisk mat på kinarestaurantene hjemme og jeg kan trygt si at dette er 100 ganger bedre, dessverre. Fisken badet i hvitløk, løk og sopp, så den turde jeg ikke å spise, bare bittelitt. Peanøttene spiste jeg ett par av, agurken spiste jeg bittelitt av og så tok jeg sjansen på å spise noen kreps siden det meste av krydderet lå på skallet, håpet jeg…. Det er ikke ofte jeg er lei meg for at jeg må følge lavFODMAP-dietten, men jeg må innrømme at jeg var litt lei meg i går.

Hvordan det gikk? Da magen begynte å rumle i går kveld tenkte jeg i mitt stille sinn at jeg måtte være ganske så tilbakestående siden jeg ikke klarte å lære av tidligere feil (Shanghai, to dager før…) og jeg fryktet en ny «våkenatt». Heldigvis ble det ikke noe mer enn rumling, litt mageknip og noen «ekstra runder» i morges, men fra og med i morgen begynner jeg på superstrengt regime frem til jeg skal reise hjem på tirsdag morgen. Jeg orker IKKE å sitte på fly med høy FODMAP-mage!

 

 

Lagre