Melkefri havre- og kokosis med sjokoladebiter ble en stor hit på julaften!

På julaften var vi sammen med nevøene mine. Den ene tåler ikke melkeproteiner så da måtte tante eksperimentere litt på kjøkkenet slik at også han med melkeproteinallergi skulle få skikkelig fest. Resulatet ble is på havrefløte og kokosmelk med sjokolade. Ifølge resten av besøket var denne desserten vel så god som, om ikke bedre enn, den (laktosefrie) sherryfromasjen vi andre fikk servert!

Oppskrift på laktosefri is med laktosefri fløte

For å lage 3-4 porsjoner med melkefri havre- og kokosis med sjokoladebiter trenger du:

2 eggeplommer

80 g. sukker

2 dl. havrefløte

1 kartong med ekstra kremet kokosmek

Litt revet melkefri sjokolade

Fremgangsmåte:

Pisk havrefløten i en bolle. Pisk eggeplommene og sukkeret luftig i en annen bolle. Bland havrefløten med eggeblandingen og tilsett resten av ingrediensene. Kjør blandingen i ismaskin i ca. 30 min. eller til isen er frosset. Eventuelt kan du sette isen i frysen, men røre i den ca. hver halvtime 3-4 ganger for å unngå iskrystaller.

 

 

Lagre