Kinesisk kylling lavfodmap

Kinesisk kylling-wok

Til denne retten kan du bruke det kjøttet du har, enten det er kylling(bryst), høne, svinekjøtt eller til og med fisk. Det samme gjelder grønnsaker, bruk det du har i kjøleskapet, eller kjøp det du har lyst på og tåler! Selv hadde jeg bare gulrot og grønnkål, men det ble veldig godt fordet!

Fordi jeg tar det jeg har når jeg lager denne retten oppgir jeg ikke noe mengde på kjøtt og grønnsaker, men gir deg litt tips om hva du kan ha i av grønnsaker:

Gulrot

Brokkoli (mengdebegrensing)

Grønnkål eller kinakål

Bambusskudd

Vannkastanjer

Det grønne fra vårløken

Paprika

Ingefær

Til marinaden/sausen trenger du:

2 ss. soyasaus

1 ts. østersaus

1 ts. fiskesaus

1 ts. eddik

1 ts. sukker

Salt, pepper, chili, cayennepepper

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i biter eller tynne skiver (da blir det fortere gjennomstekt). Legg alt krydderet og sausene oppå kjøttet og bland det godt. La det hvile mens du skjærer opp grønnsakene. Stek kjøttet raskt og tilsett grønnsakene. La det hele steke til grønnsakene er «al-dente» og kjøttet gjennnomstekt. Smak til med salt, pepper, chili og cayennepepper.

Servers med ris.

Lagre

Lagre