Hvit kyllingpizza

Foto: Christin Eide

Hvit kyllingpizza

Noen ganger har man ikke lyst på tomatbasert pizza, da er hvit kyllingpizza virkelig å anbefale!

Her har jeg brukt pizzamelet fra Villa Paradiso, men etter at denne oppskriften ble til har jeg funnet opp en enda bedre oppskrift på pizzabunn. Når pizzamelet fra Villa Paradiso i tillegg er litt vanskelig å få tak i, vil jeg absolutt anbefale den nye oppskriften.

Bunn:

4 dl. vann

500 g. mel

1/2 pakke gjær

1/2 dl. olivenolje

2 ts. salt

1 ts. sukker

Bland alt sammen og la det heve.

Lag marinade til kyllingen: 

3-4 ss. ketcup

1 ss. balsamicoglaze

1-2 ts. salt

1-2 ts. pepper

Cayennepepper

(Smak deg frem med krydder)

1-2 kyllingfileter skjæres i biter og legges i blandingen.

Bunnen:

Kjevle ut bunnen.

Halvstek bunnen på 220 g. i 5-6 min.

Dryss på ost, kyllingen og bacon og stek i 14-18 min til osten har smeltet og kyllingen er ferdigstekt.

Her i huset er vi helt enige om at dette er en av de beste bunnene jeg har laget og det er ikke siste gangen vi kommer til å lage «hvit» pizza! Mannen sa følgende: «Man skulle ikke tro at du hadde gått på noe kompromiss med ingrediensene (glutenfri bunn, ikke løk, hvitløk og tomatsaus) i dag, for dette var knallgodt!»

Lagre