For noen dager siden kom jeg på at jeg faktisk hadde skrevet et innlegg med oppskrift på glutenfrie potetlomper for lenge siden. Oppskriften ble aldri publisert, mest sansynlig fordi jeg ikke likte resultatet… I dag måtte jeg derfor eksperimentere videre for å komme frem til et resulatet som jeg vil lage i fremtiden. Dette kan helt klart bli en variasjon til vaflene og pannekakene min!

Om du ikke orker å lage glutenfrie potetlomper selv, så kan du kjøpe potetlomper som er laget med hvetemel, spelt eller havre (NB! De er ikke glutenfrie, men lavFODMAP fordi litt hvetemel og spelt er lavFODMAP.)

Til 2 glutenfrie potetlomper trenger du:

100 g. kokt potet

10 g. kaldt smør

20  g. lyst, glutenfritt mel

Fremgangsmåte

Knus potetene med en gaffel og «gafle inn» kjøleskapskaldt smør. Fortsett med melet og kna deigen lett til slutt. Del deigen i to like emner og kjevle ut. Ikke fall for fristelsen til å kjevle lompene for tynne, da blir de tørre. Bruk MYE mel når du kjevler, hvis ikke vil deigen henge fast i bordet og alt går i ball!

Stek lompene på en tørr stekepanne på middels varme. Oppbevares i et klede.

Glutenfrie potetlomper anbefales virkelig. Disse ble knallgode og ikke tørre i det hele tatt! (Jeg tror smørret er en nøkkelfaktor her. Forrige gang jeg laget lomper, laget jeg uten smør og de ble litt i tørreste laget for denne ganen!)

 

Lagre

Lagre