Å lage glutenfrie pizzasnurrer har tidligere vært en prøvelse. Dvs. det har vært nær sagt umulig med en deig som enten klisser og klasser eller som blir så tørr at bollene kan brukes som kanonkuler etter en runde i ovnen.

Etter at jeg fant den fantastiske, geniale oppskriften på glutenfri gjærdeig tenkte jeg at jeg skulle teste ut å lage glutenfrie pizzasnurrer igjen i dag. I dag hadde jeg ikke laktosefri kesam, men brukte laktosefri yoghurt istedenfor, ellers fulgte jeg oppskriften.

pizzasnurrer

Etter første heving kjevlet jeg ut deigen til en avland deig. Og ja, denne deigen kan du faktisk kjevle uten at den henger fast i både kjevlen og deigen!

Jeg hadde ikke ferdiglaget tomatsaus, men laget en i farten av følgende:

(Denne porsjonen holder til dobbel porsjon)

Ca. 100 g. tomatpure

70 g. ketchup

1 ss. soyasaus

1 ts. balsamicoglaze (kan bruke balsamicoeddik eller litt sitron istedenfor)

Litt sukker

Litt salt

Litt pepper og chili

(Smak deg frem når det gjelder krydder!)

Tomatsausen smøres ut over den kjevlede deigen. Strø på ca. 100 g. oppskåret skinke og revet ost (her kan du selv bestemme hvor mye du ønsker).

Rull deigen sammen til en pølse og skjær den opp i 12-14 boller som legges på bakepapirkledd stekeplate. Etterhev i ca 45 min.

Sett ovnen på 210 grader.

Rett før pizzasnurrene skal stekes drysser du på litt olivenolje, litt flaksalt og litt oregano.

Stek pizzasnurrene på midterste rille i 12-14 min.

Om de ble gode? De gikk ned på høykant, også hos dem som ikke trenger å spise glutenfritt!

Glutenfrie pizzasnurrer

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre