Noen har kanskje fått med seg at jeg har klart å knekke koden på hvordan lage glutenfri gjærbakst?

Både glutenfrie pizza, pitabrød, rundstykker og pizzasnurrene har blitt helt perfekte. Mange har allerede laget disse oppskriftene og vært veldig fornøyde og flere har spurt etter oppskrift på glutenfrie hveteboller og skillingsboller. (Noen har gjort meg oppmerksom på at det er litt rart å kalle oppskriften for glutenfrie hveteboller og skillingsboller og det er jo faktisk sant… Grunnen til at jeg valgte å kalle oppskriften for akkurat det er nok fordi dette er det nærmeste jeg kommer til vanlige hveteboller, med glutenfritt mel! 😀 )

Egentlig skulle dette være en overraskelse til den nye lavFODMAP kake- og dessertboken, men fordi oppskriften er så genial bare MÅ jeg dele den nå. Høsten er like om hjørnet og da er det tid for kveldskos med kakao og nystekte glutenfrie hveteboller og skillingsboller!

Her er oppskrift på skoleboller/skolebrød

Vil du heller lage fantastisk gode, og enkle, tebrød?

Glutenfrie hveteboller og skillingsboller

350 g. glutenfri, lys melblanding + ca. 50 g. til utbaking
80 g sukker
15 g. fiberhusk
1 ts. kardemomme
2/3 ts. hornsalt
1 pakke tørrgjær

40 g smør
1 dl. laktosefri fløte (om du har melkeallergi kan du bruke kokosmelk)
2 dl laktosefri kesam (du kan også bruke laktosefri yoghurt eller kokosmelk)

2,5 dl. laktosefri melk

1 egg til pensling

Bland mel, sukker, fiberhusk, kardemomme og hornsalt i en bolle. Smelt smøret og bland inn fløte, kesam og melk. Rør inn tørrgjøren i væsken slik at den løser seg helt opp. Bland det tørre med væsken og rør godt. Deigen er nå ganske klissete og det skal den være. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.

Trill deigen ut til boller og etterhev i minst 1 time på et lunt sted.

For boller:

Lettpisk et egg og pensle bollene.

For skillingsboller:

60 g. romtemperert smør

40 g. sukker

1-2 ts. kanel (jeg liker mye kanel, om du ikke er så glad i kanel kan du bruke mindre)

Kjevle ut deigen. Smør smør- og kanelblandingen på hele deigflaten og rull sammen til en pølse. Skjær opp i ca. 2 cm. emner og sett på bakepapirkledd stekeplate.

Etterhev bollene i en times tid.

Stek bollene på midterste rille i ovnen på 200 grader i ca 12 min.

Glutenfrie hveteboller og skillingsboller

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre