Det er ikke bare gjærbakst jeg har hatt litt problemer med å få til å lage glutenfritt, men også noe så latterlig enkelt som muffins. Glutenfrie gulrotmuffins var min neste prøvelse….

Det meste jeg har laget har hevet fint i ovnen og så bare falt sammen og blitt tørt og ekkelt etterpå. Bortsett fra disse muffinsene, de ble kjempegode! (NB! Dette innlegget var eett av de første innleggene i bloggen her. Nå, 2,5 år og snart 3 kokebøker etter vil jeg si jeg mestrer ganske godt å bake med glutenfritt mel… 🙂 )

Til 8-10 glutenfrie gulrotmuffins trenger du:

2 egg

130 g. sukker

65 g. TORO glutenfri, lys melblanding

1/2 ts. natron (om du bruker annet mel, uten hevemiddel, kan du ta 1 ts.)

1,5 ts. kanel

75 g. olje

90 g. revet gulrot

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis og bland inn melet blandet med natron og kanel. Tilsett oljen og gulroten og bland godt. Røren kan godt stå å hvile i 5-10 min.

Stekes på 200 g. i 10-13 min, midterste rille.

Smørkrem:

100 g. smør

100 g. Philadelphia laktosefri smøreost

50 g. melis

Fremgangsmåte:

Pisk alle ingrediensene sammen og legg smørkremen på muffinsene.

TIPS: Vil du lage gulrtokake? Bruk en rund springform og stek kaken i ca. 30 min.

 

Lagre

Lagre