Sa jeg at jeg har mye sitroner og lime i huset? Det må jo brukes! I utgangspunktet er jeg ikke så glad i sitrus, men… STEIKE (beklager kraftuttrykket), denne var bare helt himmelsk god. Så langt har jeg spist den bar, på glutenfritt brød, på glutenfri frokostpannekake med havre og blandet med krem. Jeg kan også tenke meg den er god i makroner, som topping på kaker og muffins, sammen med laktosefri is, i en ostekake (jeg tenker ut noe her… 🙂 )… Jeg tror det er uante muligheter med noe som er så godt!

For å lage gluten- og laktosefri limecurd trenger du:

2 eggeplommer

100 g. sukker

2 lime, saften av begge og eventuelt om du vil ha revet limeskall

25 g. smør (må være kaldt)

Fremgangsmåte:

Pisk sammen eggeplommene, sukker og limesaften. Sett bollen i vannbad og varm opp mens du rører godt hele tiden. Blandingen skal bare varmes til den blir tykk, ikke koke (da blir det eggerøre….) La blandingen stå i vannbadet mens du rører i ca. 6-8 min. Kjøl ned litt (1-2 min.) og rør inn smøret i tre omganger. Tilsett det revne limeskallet og sett kaldt. Limecurd’en vil bli fastere etter å ha stått i kjøleskapet i noen timer.

Lagre

Lagre