Du kan spise noen "vanlige" sjokolader, selv på laktoseredusert diett!

Du kan spise noen «vanlige» sjokolader, selv på laktoseredusert diett!

I går fikk jeg høre at noen av Freia sine sjokolader kun inneholder spor av melk selv om det i innholdsfortegnelsen står at de inneholder tørrmelk. Dette er en veldig god nyhet for oss som ikke har melkeallergi, men som bare skal følge en laktoseredusert kost. For å være helt sikker tok jeg derfor kontakt med Freia.

Jeg fikk svar nå nettopp og det stemmer at Dronning kokesjokolade, Non-Stop, Premium 86%, Kokesjokolade 70% samt de mørke sjokoladene i Dessertsjokoladen inneholder kun spor av melk. Det samme gjelder for følgende kekepynt:  Mørke Sjokoladehjerter, Sjokoladeknapper, Tall&Bokstaver og Blonder.

Fordi noen har lurt på hva Freia skrev til meg har jeg kopiert inn svaret jeg fikk den 12. nov. 2014:

«Jeg viser til ditt spørsmål om laktose/melk i vårt produkt.
Det har ikke skjedd noen endring av produktet. Vi har gjennom våre analyser konstatert at den mørke sjokoladen vi produserer aldri er helt fri fra melk, da disse produseres på samme linje som melkesjokolade.
Før skrev vi : Kan inneholde spor av melk, men vi synes ikke dette er helt rett ettersom den alltid inneholder spor av melk. Derfor har vi nå oppført skummetmelkpulver i ingredienslisten. Det er små mengder melk i produktet, og har man kunnet spise denne sjokoladen før, går det bra nå også. Dette gjelder Dronningsjokolade, Non Stop, Premium 86 %, Kokesjokolade 70 %, de mørke sjokoladene i Dessertsjokolade, Kakepynt : Mørke Sjokoladehjerter, Sjokoladeknapper, Tall&Bokstaver, Blonder.»

Før jeg begynte på lav FODMAP-dietten brukte jeg Dronning kokesjokolade i baking og det er ganske digg at jeg nå kan fortsette å bruke denne sjokoladen fremfor dyr, laktosefri sjokolade!

Coop sin egen mørke sjokolade er også lavFODMAP – den er helt uten melk.

NB! Har du melkeallergi bør du ikke spise disse sjokoladene!

Lagre