Har du vondt i magen?

Mye luft?

Diare?

Forstoppelse?

Da vil vil jeg ønske deg velkommen til lavFODMAP. Denne bloggen ble startet fordi jeg selv nærmest ble tvunget til å følge dietten. Å finne oppskrifter og en praktisk tilnærming til dietten var svært vanskelig for over ett år siden. Siden jeg alltid har likt å lage mat og å skrive var det derfor naturlig for meg å starte en blogg.

Velkommen til lavFODMAP, bloggen om lavFODMAP og IBS

Bloggen inneholder oppskrifter basert på lavFODMAP-dietten (som også er gluten- og laktosefritt), råd og tips bl.a. vedrørende det å reise med IBS (som for mange er en utfordring) og sikkert noen gode (do)historier. For mange (også meg) er IBS vanskelig fordi det er så tabubelagt.

Ingen liker f.eks å innrømme at de har luft i magen eller går på do mer enn en gang i skuddåret. Jeg tror man kan ufarliggjøre mye ved å kalle en spade en spade og heller le litt. Både av seg selv og andre. Derfor kommer jeg også til å dele (IBS)dagboken min med dere. Noen vil kjenne seg igjen og le høyt. Andre vil kanskje bli ille berørt over at jeg deler så pass intime historier. I utgangspunktet hører jeg til den siste kategorien. Likevel tror jeg det er viktig å snakke om tingenefor at det skal bli mindre tabubelagt!

Både gjesteinnlegg og gode (anonyme) historier er velkomne. Ønsker du å bidra er det bare å sende meg en privat melding på Facebooksiden eller på mail: cecilie@lavfodmap.no. Jeg forbeholder meg dog retten til å ikke publisere alt!

NB! Husk at jeg hverken er lege eller ernæringsfysiolog. Alt jeg skriver og alle mine råd er kun ut i fra egne erfaringer og det jeg har lest om emnet.