Som mange vet, så liker jeg å eksperimentere litt med basisoppskriftene mine. Dette har jeg igjen gjort med mitt andre bidrag til Matbloggsentralens utfordring om å lage vaffeloppskrift til sjømannskirken i Rio.

Temperamentfulle gluten- og laktosefrie vafler vil gi en stakker, utsultet allergiker på tur litt «skikkelig» mat i magen. Jeg er overbevist om at sjømannskirken, uansett hvor i verden den måtte ligge, ville fått en (eller flere) trofast besøkende om de serverte disse vaflene til sine allergikere. For en allergiker på tur er det som å komme til himmelen at noen faktisk forstår problematikken.

Til ca. 10 temperamentfulle gluten- og laktosefrie vafler

150 g. cottage cheese (som inneholder 1,5% laktose, dvs. at det er lavFODMAP. Du kan bytte ut cotage cheesen med kesam og bruke litt er glutenfri melblanding)

4 egg

300 g. laktosefri melk

190 g. TORO lys, glutenfri melblanding

50 g. finrevet parmesan

1 ts. chilipulver

50 g. olje eller smør

Tilbereding:

Bruk en stavmikser for å få cottage-cheesen klumpefri. Tilsett melk og egg og visp godt. Bland inn mel, finrevet parmesan, chili og til slutt olje. La røren stå å svelle i ca. 15-20 min. Om røren er veldig tykk kan du tilsette litt mer melk.

Stek vaflene!

Serverers med valgfritt pålegg eller som her: Med serranoskinke (ev. annen spekeskinke) litt laktosefri rømme, soltørket tomat, revet parmesan, balsamicoglaze og litt finhakket gressløk.

Vil du ha litt sunnere hverdagsvafler? Prøv havrevafler eller varme hjerter fra den nye boken min «Kaker og desserter for sensitive mager – lavFODMAP» (NB! Adlink. Dvs. at jeg tjener noen kroner hvis du kjøper boken gjennom denne linken til Haugen Bok.)

 

 

 

Lagre