Sous vide kjøttpudding (kan også lages i ovn)Sous vide kjøttpudding (kan også lages i ovn)

Kjøttpudding har jeg laget mange ganger, men ikke i sous vide og heller ikke etter at jeg startet på lavFODMAP-dietten. Av en eller annen grunn har jeg tenkt at det sikkert ikke ville bli godt uten hvitløk og løk. Heldigvis tok jeg feil, for det ble virkelig kjempegodt! Så godt at jeg tror jeg skal lage en stor porsjon til slik at vi kan ha både til middag, men også som pålegg. Om du ikke har sous vide kan du steke kjøttpuddingen i stekeovnen på 180 grader i ca. 1 time.

Til 2 lavFODMAP kjøttpuddinger trenger du :

400 g. kjøttdeig

400 g. kyllingkjøttdeig

1 ts. salt

1 ts. tørket grovhakket chili

2 ts. provencekrydder (blanding av oregano, basilikum, rosmarin, timian)

2 ts. tørket gressløk

1 dl. laktosefri matfløte

2 egg

1 lite glass med hele, soltørkede tomater

25 g. pinjekjerner

Fremgangsmåte:

Sett sous vide maskinen på 63 grader, eventuelt ovnen på 180 grader. Bland kjøttet og krydderet samt fløte og egg godt, gjerne i en foodprosessor. Deigen skal bli seig. Rør inn pinjekjernene til slutt.

Legg kjøttfarsen og soltørket tomat lagvis enten i sous vide poser som du vakumerer eller i brødformer. Jeg lot mine ligge i vannbadet (sous vide) i 4 timer og syntes jeg fikk et veldig godt resultat av det. I stekeovnen kan du la kjøttpuddingen stå i ca. en time i vannbad.

NB! Soltørket tomat er lavFODMAP bare inntil en viss grense. Jeg har funnet ut at jeg tåler litt. Om du ikke tåler det kan du sløyfe det, eventuelt kan du erstatte de soltørkede tomatene med oliven.

TIPS: Legg skiver med baon innimellom kjøttfarsen. Dette setter veldig god smak på kjøttpuddingen i tillegg til at det også gjør den saftigere.

TIPS: Hvis du vil lage pålegg anbefaler jeg at du venter med å skjære i kjøttpuddingen til den er blitt helt kald slik at det blir lettere å skjære pene, tynne skiver.