Sous vide andebrystSous vide andebryst

Vanligvis pleier vi å ha fondue på nyttårsaften, men i går brøt vi tradisjonen og gikk for andebryst sous vide. Vi pleier å kjøpe frosne andebryst når vi er på Kastrup (flyplassen i Købehavn) fordi det er en del rimeligere enn her hjemme. Trikset da er å enten kjøpe, eller ha med, en «thermo-pose», å kjøpe så mange andebryst at de holder seg frosne til du kommer hjem og å handle rett før du går inn på flyet.

Om du ikke har sous vide maskin kan du selvfølgelig steke andebrystene på stekepannen, men har du sous vide maskin kan jeg virkelig anbefale deg å bruke den på andebryst.

Vakumpakk andebrystet

I vakumpakkene mine hadde jeg ett andebryst, salt, pepper og en klatt med smør. Ikke noe fancy kryddermiks her altså…

Jeg brukte 57 grader og «badet» kjøttet i 3 timer. For meg, som ikke liker kjøttet for rått, var dette perfekt, mens mennene i huset gjerne ville hatt kjøttet litt rødere. Neste gang kommer jeg derfor til å prøve 56,5 grader, like lenge. Når andebrystene er ferdige i sous vide-maskinen steker du de på sterk varme i ca. 5 min. med fettsiden ned. Stek så kjøttsiden i 30 sekunder – 1 minutt. Kjøttsiden skal kun brunes.

Jeg serverte andebrystene med ovnsstekte poteter (oppskrift kommer i boken), appelsinsaus (oppskrift kommer) og broccoli og det fungerte utmerket både for ganen og magen!

 

Lagre