sandnøtter julekaker lavFODMAPSandnøtter lavFODMAP julekaker

Det er snart jul og i år, som i fjor, må jeg lage noen julekaker, selv om jeg i år har det mer travelt i år. Det er godt mulig det bare blir disse julekakene siden vi skal feire julen i Kina i år.

Sandnøtter laget jeg mye da jeg var liten. Lite visste jeg da at de var glutenfrie og lavFODMAP i utgangspunktet! Jeg har sett noen oppskrifter med hvetemel i, men i dag fant jeg en oppskrift som lignet på den jeg hadde før med potetmel. Jeg brukte en oppskrift jeg fant i Hjemmet, men med litt mindre potetmel

Til ca. 30 lavFODMAP sandnøtter trenger du:

75 g. sukker

75 g. smør

1 egg

220 g. potetmel

1,5 ts. bakepulver

1-1,5 ts. vaniljesukker

Sett ovnen på 200 grader.

Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget og rør det godt inn i smørblandingen. Tilsett til slutt potetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Stek kakene på midterste rille i ca. 15 min. (I originaloppskriften står det 180 grader i 8-10 min. Mine måttes stå sikkert dobbelt så lenge, selv etter at jeg skrudde opp temperaturen til 200 grader etter 10 min.)

Lagre

Lagre