Etter å ha laget rislapper med risengrynsgrøt tenkte jeg at jeg ville prøve meg på å lage rislapper laget på risgrøt av rismel.

Til rislapper laget på risgrøt av rismel trenger du:

Lag risgøt:

70 g. smør

30 g. rismel

3 dl. laktosefri melk

Smelt smøret, pisk inn rismel og spe med melken. Kok opp mens du rører. La stå på svak varme i ca. 10 min. Rismel bruker litt lengre tid på å tykne enn hvetemel, men det virker som om det tykner mer! La grøten bli kald.

Lag røren:

2 egg

litt sukker

30 g. bokhvetemel

70 g. potetemel

2/3 ts. bakepulver

2 ss. laktosefri rømme (kan byttes til yoghurt)

Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker til eggedosis. Pisk inn den kalde grøten og rømmen. Tilsett det tørre og la røren stå å svelle 15-20 min.

Stekes på middels varme. Serveres med syltetøy eller annet pålegg. Lappene kan fryses. Jeg har frosset mine i porsjonspakker slik at jeg kan ta opp akkurat det jeg trenger til ett måltid.

Lagre