Pizza med bunn av speltsurdeigPizza med bunn av speltsurdeig

For over ett år siden kjøpte jeg pizzastål fra Sousvide Norge. Normalt sett elsker jeg å prøve ut nye «kjøkkendingser», men denne (sammen med den nye Kenwood kjøkkenmaskinen…) har altså bare blitt liggende. Inntil for noen dager siden da jeg skulle lage pizza med bunn av speltsurdeig for første gang.

Lag speltsurdeig etter oppskriften .

Hev deigen i kjøleskap, ihvertfall de to siste timene av første heving. Kulden vil gjøre deigen litt fastere og dermed lettere å kjevle ut.

Bunnen kan du enten kjevle ut direkte, eller du kan bruke «frysetrikset»:

Kjevle deigen ut mellom to bakepapirark. På denne måten klarer du å lage en veldig tynn bunn. Legg bunnen(e) (med bakepapirarkene) i fryseren og ta opp når du skal lage pizza. Lag mange bunner på en gang!

Ved steking kan du enten bruke pizzastål eller pizzastein, men om du ikke har det kan du gjøre følgende: Sett ovnen på 250 grader MED stekebrettet i ovnen. Legg pizzabunnen på pizzastålet/steinen/stekebrettet og forstek i ca. 2 min. Gjør det samme om du bruker pizzabunn fra fryseren.

Når pizzabunnen er forstekt smører du den med enten tomatsaus (oppskrift i lavFODMAP-boken min), ketchup eller tomatpure. Legg på det kjøttet ev. grønnsakene du vil ha på og ost på toppen. La pizzaen steke i ca 5. min, eller til osten er smeltet.

Lagre