Medisin mot IBS med diare

Medisin mot IBS med diare

Noen av fordelene ved å holde foredrag på IBS-skolen ved nasjonal kompetansetjeneste for funksjonelle mage – og tarmsykdommer er at jeg kan høre på de andre foredragsholderne slik at jeg hele tiden er oppdatert på hva som skjer. I tillegg kan jeg sende mail direkte til legene og klinisk ernæringsfysiolog som jobber der og få svar ganske raskt.

I en artikkel fra Forskning.no står det at det er kommet en ny medisin mot IBS med diare, men de sier ikke noe om navnet på medisinen. Denne medisinen har jeg hørt at Prof. Hausken ved nasjonal kompetansetjeneste for mage- og fordøyelsessykdommer har snakket om før, men navnet har jeg ikke fått med meg. Som vanlig sendte jeg en mail…

Før jeg deler dette må jeg igjen presisere at jeg IKKE er hverken lege eller helsepersonell, men at jeg deler informasjon jeg har fått. Da jeg spurte Prof. Hausken om denne medisinen spurte jeg også om det var greit at jeg skrev om den her. Dvs. denne informasjonen er klarert med ham.

Medisinen heter Eluxalodine, den er ikke godkjent av Statens Legemiddelverk enda. Når og om den blir godkjent vet jeg ikke, men du kan lese mer informasjon om medisinen fra Statens Legemiddelverk. Hausken fortalte meg dog at de jobber med å få medisinen til det norske markedet, men ting tar tid. På mange måter er dette bra. Da vet vi at de ikke godkjenner medisiner før de er skikkkelig testet ut og dokumentert. Så her er det bare å smøre seg med tålmodihet!

Det er viktig å tenke på at de fleste medisiner har en bivirkning. Eluxalodine skal visstnok ha god virkning med få bivirkninger, men den er likevel ikke uten. Selv føler jeg at jeg regulerer magen så pass bra med lavFODMAP at jeg ikke tror jeg kommer til å teste ut denne medisinen. For de 30 prosentene der lavFODMAP ikke har en effekt er nok denne medisinen verdt å prøve ut!

 

 

 

Lagre