Marengs/pikekyssMarengs/pikekyss

Selv om jeg i går hadde en særdeles dårlig bakekarma (de harde vaflene satte seg fast i vaffeljernet og etter to forsøk ga jeg opp) brettet jeg opp ermene og satte i gang med å lage marengs/pikekyss og hjemmelaget iskrem med havrefløte og kokosmelk. En av nevøene mine tåler ikke melkeproteiner og som den snille tanten jeg er (smiske, smiske) måtte jeg prøve å lage iskrem uten vanlig melk. Gutten må jo få skikkelig dessert på julaften han og! Oppskrift på havre- og kokosiskremen kommer etter julaften, om den blir godkjent… 🙂

Til marengs/pikekyss trenger du:

2 eggehviter

120 g. sukker

Noen dråper klar eddik

Litt raspet Dronning kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 120 grader. Pisk eggehvitene stive sammen med eddiken. Tilsett sukkeret og pisk videre til marengsen er blitt blank, ca. 5 min. Sprøyt ut marengsen på bakepapirkledd stekebrett, ev. kan du sette den med to skjeer. Stek marengsen i 45 min. – 1 time, alt etter hvor store de er. De skal løsne fra babepapiret når de er ferdige.

Lagre

Lagre