Brød og rundstykker:
Ferdiglagde:
- Hatting sine glutenfrie fine rundstykker. NB! Disse har fruktose, som er høy FODMAP, som en av de siste ingrediensene. Jeg har likevel listet disse som lavFODMAP fordi det er svært lite fruktose det her er snakk om (det er mer salt og gjær enn fruktose). Når en matvare ikke er testet må man bruke skjønn, og siden Monash sier at det er LOW FODMAP og ikke NO FODMAP, lister jeg disse som lav, men tenker det er greit å informere om at det ER fruktose i disse.
Hjemmelagde:
- Hjemmelagde glutenfrie rundstykke med have
- 100% speltbrød laget på surdeig
- Havre- og nøttebrød (uten gjær)
- Vafler
- Pannekaker
- Scones
- Potetlompe
Kjeks: Semper havrekjeks (ikke for mange før du vet om du tåler havre)
Knekkebrød: Pain De Fleur (forskjellige varianter. Vær obs. på at det er en del fiber i de, som noen kan reagere på selv om de er lavFODMAP.)
Knekkebrød: Semper havre (kan bli «overdose» med havre, ikke spis for mange!)
Maistortilla
Popcorn
Potetgull med salt: Kims, Lays
Potetlomper (bakt med glutenfritt mel)
Riskaker naturell (de med «smak» inneholder ofte løk/hvitløkskrydder)
Salte kjeks: Schar
Saltkringler: Schar
Surdeigsbrød av 100% spelt
Surdeigsknekkebrød av 100% spelt
Tacoskjell
Se opp for inulin som ofte er tilsatt f.eks. glutenfrie knekkebrød