Her er oppskrift på verdens beste lavFODMAP glutenfrie og laktosefrie grove rundstykker!

Mange har spurt meg om oppskrift på lavFODMAP glutenfrie og laktosefrie grove rundstykker. Fordi magen min ikke er så glad i fiber har jeg vært litt treg med å lage denne oppskriften, men i dag har jeg altså kokkelert litt på kjøkkenet og kommet frem til denne fantastisk gode oppskriften (jeg tok utgangspunkt i oppskriften på glutenfrie og laktosefrie rundstykker). Jeg har brukt Q-meierienes laktoseredusert skyr med blåbær her, men om du ikke har det kan du bruke enten laktosefri yoghurt eller laktosefri kesam. Om du bruker yoghurt/kesam uten smak kan det være lurt å tilsette litt sukker i deigen. Det gir en litt rundere smak i tillegg til at det hjelper gjæren.

LavFODMAP glutenfrie og laktosefrie grove rundstykker

LavFODMAP glutenfrie og laktosefrie grove rundstykker

Til ca. 8-10 lavFODMAP glutenfrie og laktosefrie grove rundstykker trenger du:

1,5 dl. laktosefri melk

150 g. laktosefri skyr eller laktosefri ekstra fyldig yoghurt

30 g. smør

1/2 pk. tørrgjær

35 g. bokhvetemel

50 g. havremel

100 g. glutenfri lys melblanding

2 ts. fiberhusk

1/3 ts. hjortetakksalt (dette er den hemmelige ingrediensen og kan IKKE utelates!)

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og tilsett melk og yoghurt/skyr. Varm væsken til ca. 37 grader og tilsett gjæren. Rør godt.

Bland alt det tørre og tilsett væsken. Rør godt og la deigen stå på et lunt sted for forheving i ca. en time.

Trill ut boller og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. La rundstykkene etterheve i ca. 1 time.

LavFODMAP glutenfrie og laktosefrie grove rundstykker

LavFODMAP glutenfrie og laktosefrie grove rundstykker

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pensle rundstykkene med egg eller vann og stek dem på midterste rille i ca. 20 min.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre