lavFODMAP fløyelskakelavFODMAP fløyelskake

Jeg har aldri smakt fløyel før, men jeg kan tenke meg at det smaker nokså likt til denne gluten- og laktosefrie kaken som jeg laget oppskriften på da vi var i Kina. Jeg var litt spent på om den ville bli like god hjemme, i min egen, litt større og bedre ovn og heldigvis ble den det!

Her kommer oppskriften på lavFODMAP fløyelskake:

6 egg

200 g. Dronning sjokolade

240 g. smør

200 g. sukker

50 g. glutenfri lys melblanding

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 garder.

Smelt smørret og smelt sjokoladen i det varme smørret. Del hviten og plommen fra eggene og pisk hviten helt stiv. Tilset sukkeret og pisk videre i 2-3 mi. Tilsett eggeplommene og pisk videre i 1-2 min. Tilsett melet og rør inn smør- og sjokolademassen. Legg røren i en liten langpanne.

Stek kaken i 15-20 min. på midterste rille.

Servers med laktosefri krem. Tenk at dette er lavFODMAP – og sååååå godt!

Lagre