Jeg får ofte spørsmål om forskjellige ingredienser til lavFODMAP-baking. Her kommer en liste over alt du kan bruke!

Bakepulver

Bokhvetemel

Fiberhusk

Gelatin

Glutenfrie melblandinger (se under for hvilke)

Gjær

Guargum

Havremel (begrenset)

Hornsalt

Kakaopulver

Laktosefrie melkeprodukter

Maismel

Maisstivelse/Maizena

Melange

Natron

Non-Stop (inneholder minimalt med melk)

Potetmel

Rismel

Salt

Sirup

Sjokolade: Mørk kokesjokolade med 70% kakao eller høyere, Dronning kokesjokolade, Coop mørk sjokolade

Smør, vanlig smør er ikke laktosefritt, men bare 0,5% laktose og derfor lavFODMAP

Sukker

Sukkerkulør

Tapioka (fåes på helsekostbutikken)

Vaniljestang

Vaniljesukker

Xanthangum

Yohurt (laktoseredusert/laktosefri)

 

Melblandinger:

Det glutenfrie verkstedet: Loff, boller, pizzamel, cookies, fiberbrød, vaffelmiks, brødmiks, pai og knekkebrød. (OBS! De to sistnevnte kan bli for mye fiber for en IBS-mage).

Semper lys melmiks uten laktose

Toro lys, glutenfri melblanding og kakemix + langpannekake

NB! Oppskrift på berlinerbollene fra bildet