Lav FODMAP glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake

Lav FODMAP glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake

Da jeg var i Frankrike kjøpte jeg hjerte- og firkantede porsjonsformer, samt plast til å kle formene med. Disse fikk jeg lyst til å teste ut i går og laget derfor Lav FODMAP glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake.

Bunn:

240 g. Semper glutenfrie havrekjeks (ev. anre kjeks du tåler)

50 g. smør

2 toppede ts. melis

Sjokolademousse:

3 eggeplommer

3 eggehviter

3 dl. laktosefri fløte

150 g. mørk kokesjokolade, Coop sin er lavFODMAP (bruker du 70% bør du tilsette 2-3 ss. melis i kremen)

Sjokoladetopp:

1 dl. laktosefri kremfløte

80 g. kokesjokolade (bruker du 70% bør du tilsette 1-2 ts. sukker i fløten)

Lag bunn: Knus kjeksene og bland de med melis. Tilsett smeltet smør og bland. Trykk kjeksene ut til bunn.

Lag mousse: Visp fløten til krem og visp eggehvitene stive. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk eggeplommene lett og rør de inn i den varme sjokoladen. Bland så inn eggehvitene og til slutt kremen. Hell moussen over kjeksbunnen og sett kaldt i 1 times tid.

Lag sjokoladetopp: Varm opp fløten og tilsett sjokoladen. Når blandingen er romtemperert helles den over moussen. Sett kaldt i 2-3 timer.

 

Lagre

Lagre