Etter 6 uker på lav FODMAP må jeg si jeg er litt lei av salt og pepper på kjøttstykkene mine. Jeg fant derfor ut at jeg ville prøve og lage en god lav FODMAP allround barbequesaus. Det viste seg at det skulle være lettere enn jeg hadde trodd på forhånd. Selv uten løk og hvitløk ble denne marinaden veldig smakfull som marinade til både svin, kylling og storfe.

Lav FODMAP allround barbequesaus

Du trenger:

125 g. ketchup

40 g. balsamicoglaze

45 g. olivenolje

15 g. glutenfri soyasaus (OBS! Mange reagerer på soyasaus, kan fint utelates!)

15 g. salt

1 ts. pepper

1 ts. Chilipulver el. knust chili. Jeg foretrekker det siste fordi det gir en fin tekstur

1 ts. Cayennepepper

1 ts. ingefær

1 ts. sesamolje

Tilbereding:

Grunnen til at jeg bruker balsamicoglaze og ikke balsamicoeddik er fordi jeg vil ha tykkelsen og sødmen fra balsamicoglazen. Basen her er ketchup, balsamicoglaze, olivenolje og salt. Vedr. salt, pepper og annet krydder: Du kan bruke det du har og så mye som du selv ønsker. Paprika, gressløk, karri, spiskummen, oregano, timian  er bare noen av krydderurtene du kan bruke i tillegg, eller i stedet for her.  Smak deg frem!

Lagre