Lammeskank a' la lav FODMAPLammeskank a’ la lav FODMAP

Etter å ha spist ekstremt lite i Athen var jeg veldig klar for en skikkelig lav FODMAP middag da jeg kom hjem. Heldigvis hadde vi lammeskank i frysen så da ar det bare å sette i sving! Lammeskank har jeg ikk elaget før fordi jeg synes det har virket så vanskelig. Da kan jeg avlive den myten med en gang: Den lager seg selv i ovnen og blir fantastisk god!

Lammeskank a’ la lav FODMAP til to personer

2 lammeskanker

6 gulrøtter

2 vårløk, kun det grønne

20 g. smør

Salt

Pepper

Rosmarin

Saus:

2 ts. rismel

15-20 g. smør

Kraften fra kjøttet, ca. 3 dl.

Noen dråper sukkerkulør

Salt

Pepper

Litt ripsgele eller syltetøy

Noen dråper sitron eller hvitvinseddik

Tilbereding:

Sett ovnen på 250 grader. Gni lammeskankene inn med salt, pepper og rosmarin og stek de i en langpanne i 30 min. Skru ned varmen til 180. Mens du venter på at temperaturen skal gå ned kan du skrelle og kutte gulrøttene og vårløken. Legg grønnsakene i langpannen sammen med smøret. Sett langpannen tilbake i ovnen igjen og stek det hele i 45 min. (Har du en stekeovn med dampfunksjon setter du på dampen nå.)  Skru så ned varmen til 110 grader og la maten stå i ovnen i 5 timer. Hver time kan du øse kraft over kjøttet. Da blir det enda bedre!

Sausen:

Smelt smøret og tilsett rismel. La det steke litt før du tilsetter kraft, litt og litt, til du har fått en fin konsistens. Rør inn noen dråper sukkerkulør og smak til med salt, pepper, sukker og sitron/eddik.

Serveres med potetstappe og grønnsakene fra kraften.

 

 

 

Lagre