Lammekoteletter med poteter i gluten- og laktosefri fløtesaus

av | lavFODMAP oppskrifter, Middag, Sauser og dressinger | 0 kommentarer

Dagens middag er noe jeg normalt sett ville spist om vinteren, lammekoteletter med poteter i gluten- og laktosefri fløtesaus. Nå har det seg slik at det fortsatt ikke er blitt skikkelig sommer i Bergen enda, så da ble det lammekoteletter med poteter i gluten- og laktosefri fløtesaus selv om det snart er 1. juli. Denne retten er utrolig rask å lage om du har kokte poteter i kjøleskapet!

Prøv også lammeskank!

Lammekoteletter med glutenfri fløtesaus

Lammekoteletter

Salt og pepper

Rosmarin

Kokte poteter

Laktosefri fløte

Fremgangsmåte:

Skjær potetene i skiver. Gni kotelettene inn med salt, pepper og rosmarin. Stek kotelettene på middels varme. Hvor lenge kommer an på hvor tykke kotelettene er og hvor godt stekt du ønsker at de skal være.

Stek potetene lett i stekesjyen etter kotelettene og hell over laktosefri fløte. La det hele småputre til fløten har tyknet, ca. 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper.

LavFODMAP i en fei, superenkelt og kjempegodt!

Trenger du dessert? Lag sitronsorbet (kutt ut koriander og chili fra oppskriften, så blir det sitronsorbet. 🙂 )

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.