Laktosefri hjemmelaget iskrem er kjempelett å lage og man trenger ikke ismaskin!

Til gebursdagen min fikk jeg en skikkelig ismaskin. Ikke en slik som du må fryse ned i 24 timer før den skal brukes, men en ismaskin med kompressor. Dvs. at maskinen selv fryser ned bollen og bevarer den lave temperaturen, og det går fort. Jeg tror ikke det tar mer enn 30 sek. å få bollen ned til minus 20 grader! Maskinen er stor ja, men den går akkurat ned i en Ikea skuff.

Laktosefri hjemmelaget iskrem, basisoppskrift:

3 dl. laktosefri kremfløte

3 eggeplommer (eggehvitene kan du lage marengs/pavlovakaker av)

100 g. sukker (om du bruker noe annet som er søtt i, kan du ta vekk litt av sukkeret)

1-2 ss. vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret og vaniljesukkeret. Bland kremen forsiktig med eggeblandingen og putt massen ismaskinen. Om du ikke har ismaskin kan du putte isen i fryseren. Denne oppskriften inneholder relativt mye eggeplommer og bare fløte (ikke melk), noe som gjør at den ikke krystalliserer seg. Det går derfor fint å bare putte isen i fryseren uten å måtte røre i den hvert 30. min.

Du kan smakstilsette isen med det du selv ønsker: Sjokolade, pistasjpasta, nøtter, frukt (most eller hakket) eller kjeks. Her det kun fantasien som setter grenser!

Om du ikke skal spise all isen med en gang kan du fryse den ned i en tett boks eller små porsjonsbegre.

Oppskrift på laktosefri karamellsaus

Oppskrift på laktosefri sjokoladesaus

 

 

 

 

Lagre