Fler og fler meieriprodukter kommer nå i laktosefrie/laktosereduserte varianter. Så lenge jeg er hjemme føler ikke jeg at det å være laktoseintolerant/reagere på laktose er noe problem i hverdagen. Da er det verre når jeg er utenfor husets fire vegger, som når jeg er på reise eller på kafe ol.

Laktase for deg som ikke tåler laktose

Heldigvis finnes det nå flere løsninger for oss som er laktoseintolerante og på farten. Jeg har testet ut både laktasetabletter og flytende laktase. Min erfaring med laktasetabletter man får i Norge er at man må ta mer enn anbefalt dose for at det skal virke. Les om erfaringen min med flytende laktase og hvor du kan få kjøpt det.

Dessverre er laktase veldig dyrt i Norge, men for noen år siden kjøpte jeg noen på  iHerb til en brøkdel av den norske prisen. Jeg vet at reglene for import av kosttilskudd er endret, men jeg er usikker på om laktasekapsler regnes for å være kosttilskudd, siden jeg har hørt om flere som har fått det gjennom tollen.

 

 

Lagre