Laksekaker

 

 

 

 

 

Laksekaker

Denne oppskriften på laksekaker fikk jeg av en venninne. Opprinnelig var det litt potetemel og andre meltyper i fiskekakene, men jeg liker best å spe minst mulig for å få et renest mulig produkt, og har derfor endret litt på opprinnelsesoppskriften. Disse laksekakene er så gode at sønnens bestekamerat, som egentlig er en fiskehater, gjerne kommer på besøk når han vet at jeg har laget fiskekaker!

LavFODMAP laksekaker:

250 g. laksefilet

1/2 dl. laktosefri matfløte

1 egg

1/2 ts. – 1 ts. salt

Pepper

1/2 ts. tørket ingefær (kan droppes)

Det grønne fra vårløken

1,5 ss. balsamicoeddik ev. sitron

Fremgangsmåte:

Kjør laksefileten sammen med egg, fløte, ingefær, balsamicoeddik eller sitron og salt og pepper i hurtimikseren til det blir en fin farse. Tilsett vårløk og bland godt.

IMG_6196Legg laksekakene med skje på en middels varm stekepanne og stek 2-3 min. på hver side. Ikke for lenge, da blir de tørre!

Serveres med potet, pasta eller som burger.

 

Lagre

Lagre

Lagre