Før jeg begynte på lavFODMAP-dietten brukte jeg sweet chili saus til det meste. Jeg har prøvd å spise sweet chili saus mange ganger og det ender, dessverre, alltid like dårlig. Jeg hadde derfor gitt opp å kunne spise sweet chili saus inntil nylig. Jeg fant flere oppskrift på nettet, tok vekk hvitløken, tilsatte litt andre ingredienser, litt mindre av noe, litt mer av noe annet og fikk en lavFODMAP hjemmelaget sweet chili saus som jeg virkelig digger!

Oppskrift på lavFODMAP vårruller

For å lage hjemmelaget sweet chili saus trenger:

50 g. vann

50 g. riseddik

35 g. sukker

20 g. ketchup

1 ts. soyasaus

1/2 ts. limesaft (kan droppes)

Litt saft fra fersk ingefær

2 ts. sambal oelek (her må du smake deg frem da det er individuelt hvor sterk man ønsker sausen)

30 g. vann

12 g. Maizena

Fremgangsmåte:

Kok opp vann, sukker, eddik, ketchup, soyasaus, sambal oelek og limesaft. Mens blandingen står og småkoker blander du vann og Maizena til en klumpefri blanding. Ta sausen vekk fra platen og tilsett maizenablandingen. Gi blandingen et oppkok mens du rører. Kjøl ned sausen og oppbevar den kaldt.

Denne sausen er kjempegod til laksekaker!

TIPS: Bruke hvitløkspressen til å presse saften ut av ingefæren.

 

 

Lagre

Lagre