Hjemmelaget ketchup Hjemmelaget ketchup

Denne oppskriften har ligget i bloggfeeden min helt siden jeg fikk vite at Idun sin ketchup ikke var med hvitløk likevel. Planen var å lage en ny hjemmelaget ketchup for å endre litt på oppskriften, men fordi Idun sin ketchup likevel var lavFODMAP, så kom jeg meg aldri lengre. I dag var dagen da jeg skulle lage en ny ketchup. Jeg har tatt utgangspunkt i ketchupen til Trine fra Trines matblogg, men har endre litt på oppskriften for å gjøre den lavFODMAP og for å få den slik som jeg selv liker den.

Du trenger:

1-2 ss chiliolje

1 ss. tomatpure

1 boks hermetiserte, hakkede tomater

ca. 50 g. revet gulrot

50 g. sukker

1/2 dl. eddik

1 ss. soyasaus

litt salt

Fremgangsmåte: stek gulroten raskt i chilioljen og tilsett tomatpure. La det frese litt før du tilsetter resten av ingrediensene, men vent med saltet. La blandingen småkoke i ca. 45 min. Mos ketchupen med stavmikser til slutt og smak til med salt. Utrolig enkelt og utrolig godt!

TIPS: Tilsett litt krydderurter, det grønne fra vårløken og/eller gressløk. Jeg valgte å lage min så «plain» som mulig rett og slett for å vise at det er mulig å lage god lavFODMAP-mat med enkle ingredienser.

 

 

Lagre