Hjemmelaget glutenfri granola/musli kan minne litt om muslibarer, men siden den er uten egg er den litt sprøere. Jeg vil også tro den holder seg lenger så lenge du putter den i en lufttett boks/glasskrukke. Jeg må vel innrømme at jeg aldri har vært spesielt glad i hverken havregryn eller andre frokostblandinger, men hjemmelaget glutenfri granola/musliblandingen var faktiskt veldig god og jeg har spist den til lunsj to dager på rad!

Hjemmelaget glutenfri granola/musli:

7 deler (glutenfri) havregryn

1 del solsikkekjerner

1 del pinjekjerner

1/2 del hakkede mandler

1 del gresskarkjerner

1 del sesamfrø (om du tåler, jeg tåler ikke så mye av de)

Ev. andre nøtter og frø som du tåler

1/2 del lønnesirup

1 del olje

Tilbereding:

Sett ovnen på 150 grader. Bland alt i en bolle og legg det i en langpanne. Stek blandingen i ca. 30 min. Som med muslibarene gjelder det her å steke blandingen lenge nok slik at den blir skikkelig sprø og kjernene får en nøtteaktig smak, men ikke slik at den svir.

Putt musliblandingen i en lufttett boks/glasskrukke og spis den med litt laktosefri yoghurt til frokost eller lunsj. Til dessert kan du spise sammen med laktosefri iskrem!

 

Lagre

Lagre