IMG_0782Hangzhou inspirert lavFODMAP laks

Hver gang jeg har vært og spist middag med mannens kolleger i Hangzhou har vi fått fisk. Som oftest er det en hel fisk med hode, skinn og bein. Kineserne sloss om øynene, men det hender de stolt overrekker delikatessen til meg… Jeg bare sier: Noen ganger kan det være greit å kunne skylde på en sart mage og at man må ha lavFODMAP!

I Hangzhou spiser de ikke så sterk mat, men er glad i det søte. Ofte ligger fisken i en søt soyasaus som jeg raskt fant ut at jeg tålte. Jeg prøvde å finne denne soyasausen i Kina, men fant den først da jeg kom hjem. Den måtte testes ut med laks, og det ble bare kjempegodt!

Hangzhou inspirert lavFODMAP laks:

Risnudler

Grønnsaker som du vet du tåler (jeg hadde litt brokkoli, strimlet hodekål (NB! brokkoli og hodekål er det mengdebegrensing på) gulrot og paprika.

Laks

Kecap manis saus

Salt, pepper, cayennepepper

Fremgangsmåte:

Kok risnudlene som anvist på pakken. Stek grønnsakene med raskt og hell litt kecap manis saus, salt, pepper og cayennepepper over. Legg grønnsakene over risen. Stek fisken med litt salt og pepper og legg den på grønnsakene. Hell kecap manis saus over fisken og server. Superraskt, enkelt og godt!

 

Lagre