I går prøvde jeg meg på noe nytt, gratinerte svinekoteletter med sennep, i laktosefri fløtesaus. Innerst inne vet jeg at fløte vil skille seg ved oppvarming, men jeg tenkte ikke over det da jeg satte i gang. Heldigvis ble retten så god at det ikke gjorde så mye at fløten hadde skilt seg. Om jeg kommer til å lage dette en annen gang, selv med skilt fløte? Absolutt! Derfor deler jeg oppskriften her i bloggen og.

Til gratinerte svinekoteletter med sennep, i laktosefri fløtesaus trenger du:

4 svinekoteletter

70 g. sennep (jeg brukte dijon-sennep)

1 ts. grovkvernet pepper

1/2 ts. salt

3 dl. laktosefri matfløte

150 g. bacon i terninger

Tilbereding:

Sett ovnen på 200 grader. Om du har en ovn med dampfunksjon kan du godt bruke denne! (Jeg har ingen erfaring med egne dampovner…)

Hell fløten i en ildfast form og strø baconet i fløten. Bland sennep, pepper og salt i en skål. Legg kotelettene i den ildfaste formen og smør oppsiden av kotelettene med sennepblandingen. Sett formen på nederste rille i ovnen og la den stå i ca. 45 min.

Servers med poteter og lettkokt gulrot.

NB! Jeg beklager dårlig bilde av halvspist mat… Jeg var bare så utrolig sulten at jeg glemte å ta bilde!

 

 

Lagre