Jeg har lenge lurt på om jeg skulle teste å lage glutenfrie steam buns, men har alltid tenkt at det er veldig styrete. Nå i disse korona-tider, så var det tid for å teste ut. (Jeg prøvde først med surdeig, men de ble litt for flate og store. DET var det som inspirerte meg til å prøve å lage glutenfrie steam buns.) Inspirasjonen min er Michelle, som driver bloggen og firmaet No Sweet Sour.

Det kan godt hende fyllet skal være noe helt spesielt, men jeg valgte å fylle med kylling. Da jeg spiste de litt mislykkede steam bun’ene (wow, for et bra ord… 🙂 ) puttet jeg skinke, litt salat og balsamicoglaze inni. Det ble en skikkelig god lunsj!

Glutenfrie steam buns, ca. 8-10 stk.

150 g. laktosefri yoghurt

150 g. laktosefri melk

1 ss. olje

1/2 pk. tørrgjær

1/2 ts. hornsalt

1,5 ts. fiberhusk

Ca. 220-300 g. glutenfri lys melblanding (jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding)

Noen ss. olje til pensling

Fyll:

Ca. 3-400 g. kyllingbryst i biter

1,5 ss, soyasaus

1,5 ss. sukker

Litt av det grønne fra vårløken

Fremgangsmåte:

Varm opp yoghurt, laktosefri melk og olje til ca. 37-40 grader. Bland tørrgjæren godt med den varme væsken, bruk gjerne en visp.

Bland 200 g. av melblandingen sammen med resten av det tørre og hell det i væsken. Elt/bland godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen er veldig løs nå og det skal den være. La deigen heve i ca. 1 time.

Elt deigen godt med en del mel, men ikke for mye. Deigen skal bli smigid og god å jobbe med. Del deigen i 8-10 emner som du ruller til rundstykker. Trykk deigen lett, slik at det blir en oval flate. Pensle flaten med olje og brett sammen. Sett på bakepapir.

Når alle bollene er ferdige klipper du opp bakepapiret slik at hver bolle står på sitt eget bakepapir.

La heve i ca. 1 time.

Damping:

glutenfrie steam buns

 

Kok opp en stor kjele med litt vann i bunnen. Hvis du har en dampkurv (fåes på «innvanrerbutikk») setter du den i kjelen. Hvis du ikke har en kurv kan du bruke en rist eller en sil som er flat i bunnen. Det viktigste er at du kan sette bollene på noe som gjør at de ikke faller i vannet, men at de blir dampet.

Sett bollene på risten og damp dem i ca. 12-15 min.

Lag fyllet

Kok opp soyasausen og sukkeret i en liten kjele.

Stek kyllingen og hell soyasausen over.

Legg kylling inn i de dampede bollene og dryss over vårløk.

Voila: Utrolig gode glutenfrie steam buns!