Glutenfrie pølsebrød og hamburgerbrød er ikke så lett å få tak i. HVIS man får tak i det, så koster det skjorta. Hva er vel da bedre enn å kunne lage en stor porsjon med deig og lage begge deler? Frys ned brødene med en gang, så kan du ta opp ett og ett når du trenger det. Og nei, disse holder seg ikke like godt som vanlig bakst, men til og med mannen min, som ikke trenger glutenfritt, synes disse er veldig gode når de er nystekte. (De som sier at glutenfritt smaker det samme som vanlig bakst, de har rett og slett glemt hvordan vanlig bakst smaker. ELLER så har de smakt veldig dårlig vanlig bakst. 🙂 )

Jeg spiser ikke så ofte pølser, men jeg brukte pølsebrødene som en fylt baguett med skinke, salat og litt ost. Det ble kjempegodt!

Glutenfrie pølsebrød og hamburgerbrød

3 dl. laktosefri melk

4,5 dl. laktosefri naturell yoghurt

1 pose tørrgjær

300 – 350 g. glutenfri melblanding (jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding)

170 g. glutenfritt havremel (lag havremel selv) (Hvis du ikke har cøliaki, trenger du ikke glutenfritt havremel, siden havregryn i utgangspunktet er glutenfritt. Fordi havregrynet er pakket i en fabrikk med glutenholdige melsorter, så kan det være gluten i havregryn.)

4 ts. fiberhusk

1 ts. hjortetakksalt

60 g. romtemperert smør

Egg og sesamfrø til pensling og «topping»

Fremgangsmåte:

Varm opp melk og yoghurt til ca. 37-40 grader. Rør inn tørrgjæren slik at den løser seg opp. Bland 250 g. glutenfri melblandingen, havremelet, fiberhusk og hjortetakksalt og bland det med melkeblandingen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin eller rør det godt sammen. Rør i minst 5 minutter. Rør så inn smøret slik at det blander seg med deigen.

Glutenfrie pølsebrød og hamburgerbrød

Sett deigen til heving i en times tid.

Elt deigen godt sammen med resten av melet og form deigen til pølsebrød og hamburgerbrød. Sett brødene til heving i ca. en times tid.

Sett ovnen på 190 grader. Pisk sammen ett egg og pensle brødene med egg og dryss over sesamfrø.

Stek brødene på midterste rille i a. 12-15 min.