Mannen ville gjerne ha lunsj, og det på under 30 min. Som den gode og snille konen jeg er (hehe) disket jeg selvfølgelig opp med glutenfrie og laktosefrie scones til lunsj.

Disse ble bare utrolig gode, saftige og smakfulle. Faktisk noe av det beste jeg har smakt av noe som ligner på glutenfrie rundstykker (du vet, sånne greier man kan ha pålegg på… ) Glutenfri gjærbakst kan ta seg en (glutenfri) bolle!

Til 6 glutenfrie og laktosefrie scones trenger du:

145 g. lys, glutenfri melblanding

40 g. havremel

1 ts. sukker

1 ts. bakepulver

40 g. revet parmesanost (må ikke ha, men gir en utrolig god smak)

60 g. smør

100 g. cottage cheese (kan byttes med laktosefri melk, ev. laktosefri naturell yoghurt)

100 g. laktosefri melk

1 egg

Tilbereding:

Bland alt det tørre og smuldre smøret inn. Bland melk og cottage cheese og bruk en stavmikser for å jevne ut cottage cheesen. Tilsett egget i blandingen og bland godt.

Bland det våte med det tørre raskt. Her skal du ikke elte, kna og røre, deigen skal ikke bli seig.

Settes på bakepapir med skje.

Stekes på 200 grader i 10-12 min.

Serveres som de er, med litt smør eller pålegg eller som tilbehør til suppe.

 

 

Lagre

Lagre