Glutenfrie og laktosefrie kjeks med sjokolade

av | Desserter og kaker, Jul og julekaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 4 kommentarer

Jeg er glad i både makroner og kransekake, men magen min er ikke så glad i mandler. Derfor ble det en liten vri på «kransekaken» : glutenfrie og laktosefrie kjeks med sjokolade

Glutenfrie og laktosefrie kjeks med sjokolade

100 g. melis

50 g. malte mandler (jeg brukte mandelmel, ikke det som er fettredusert)

50 g. havremel (lag havremel selv)

1 ts. glutenfri lys melblanding

35 g. lettpisket eggehvite (tilsvarer 1 egg, str. M)

Sjokoladeglasur

40 g. fløte

80 g. mørk kokesjokolade

Du kan spise mørk kokesjokolade lav lavFODMAP-dietten

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Bland havremel, mandlene, melis og melblandingen i en bolle. Tilsett eggehviten og rør godt. Lag små kuler av massen og trykk de lett ned med fingeren. Stek i 8-10 min. La plettene bli kalde.

Varm opp fløten og tilsett sjokoladen. Rør godt til sjokoladen er smeltet og alt er blandet. Dypp plettene i sjokoladen og sett dem på bakepapir. Avkjøl godt, til sjokoladen er stivnet.

Oppbevares kaldt i en lufttett boks og nytes med en god kopp kaffe (om du tåler… ).

NB: Mandler har en mengdebegrensing på 12 g. Havre på 23 g. Du kan likevel spise noen av disse!

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

  1. Elin Linnea

    Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

    myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    myTaste.no

    • Cecilie

      Hei Elin,
      Takk for tilbudet, men det er ikke interessant akkurat nå.
      Cecilie

  2. Bente Hvidsten

    Dette har jeg lyst til å prøve!
    Hvor store lager du disse? Hvor mange fea ei opppskrift?

    • Cecilie

      Hei, og beklager sent svar. Det går litt i ett her for tiden, men jeg mener at det blir sånn ca. 15-20 stk.

      C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.