Jeg er glad i både makroner og kransekake, men magen min er ikke så glad i mandler. Derfor ble det en liten vri på «kransekaken» : glutenfrie og laktosefrie kjeks med sjokolade

Glutenfrie og laktosefrie kjeks med sjokolade

100 g. melis

50 g. malte mandler (jeg brukte mandelmel, ikke det som er fettredusert)

50 g. havremel (lag havremel selv)

1 ts. glutenfri lys melblanding

35 g. lettpisket eggehvite (tilsvarer 1 egg, str. M)

Sjokoladeglasur:

40 g. fløte

80 g. mørk kokesjokolade

Du kan spise mørk kokesjokolade lav lavFODMAP-dietten

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Bland havremel, mandlene, melis og melblandingen i en bolle. Tilsett eggehviten og rør godt. Lag små kuler av massen og trykk de lett ned med fingeren. Stek i 8-10 min. La plettene bli kalde.

Varm opp fløten og tilsett sjokoladen. Rør godt til sjokoladen er smeltet og alt er blandet. Dypp plettene i sjokoladen og sett dem på bakepapir. Avkjøl godt, til sjokoladen er stivnet.

Oppbevares kaldt i en lufttett boks og nytes med en god kopp kaffe (om du tåler… ).

NB: Mandler har en mengdebegrensing på 12 g. Havre på 23 g. Du kan likevel spise noen av disse!

 

Lagre

Lagre