Til lunsj i dag hadde jeg lyst på noe som liknet på brød, resultatet ble glutenfrie og laktosefrie havrelefser i ovn. Disse var  utrolig enkle og raske å lage og resultatet ble en blanding av brød og grov lefse. Godt og mettende var det og!

Til 3-4 små glutenfrie og laktosefrie havrelefser trenger du:

1 egg

25 g. glutenfrie havregryn

10 g. olje

10 g. Maizena

50 g. laktosefri yoghurt

1/2 ts. bakepulver

1/2 ts. fiberhusk

Litt sukker

 

Fremgangsmåte:

Bland alt det våte og rør inn det tørre. Sett lefsene på bakepapirkledd stekebrett med en skje. Gni røren utover slik at du får tynne lefser.

Stek på midterste rille, 200 g. i ca. 3-4 min. Lefsene kan godt være litt bleke, da blir de mest saftig!

Glutenfrie laktosefrie havrefser i ovn lavFODMAO low FODMAP

Slik så de ferdige lefsene/lappene ut etter 4-6 min. i ovnen. Øverst til venstre: undersiden

Serveres med valgfritt pålegg.

Vafler med havremel er et godt alternativ!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre