Glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig

Glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig

For noen måneder siden prøvde jeg å lage glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig, men forsøket med mørdeig gikk heller dårlig. Jeg husker ikke hva som skjedde, om det ble spiselig eller ei, men det ble hverken glutenfrie croissanter eller butterdeig!

I går fant jeg ut at jeg måtte prøve igjen, med gjærdeig som base. Jeg brukte loffen fra det glutenfrie verkstedet som base, men du kan sikkert bruke andre melblandinger og. Jeg byttet ut kesam med laktosefri rømme og smøret med olje. I tillegg til ingrediensene til melblandingen trenger du kjøleskapskaldt smør og et pisket egg til pensling.

Fremgangsmåte: Lag deigen som anvist på pakningen og la den heve i ca. 1 times tid.

croissanter lavfodmap glutenfrie utbakning 3Bruke mye mel og kjevle ut et stort rektangel. Skjær kjøleskapskaldt smør i skiver og legg på halve deigen. Brett den. Legg mer smør på halve deigen og brett en gang til.

croissanter lavfodmap glutenfrie utbakning 2Kjevle deigen ut på nytt igjen og gjenta. forrige steg.

croissanter lavfodmap glutenfrie utbakning 1Kjevle ut deigen enda en gang og lag trekanter som på bildet. Rull de sammen til horn eller legg litt lavFODMAP syltetøy i midten på en firkant og brett opp kantene rundt. Sett baksten på bakepapirkledd stekebrett og sett det hele kaldt i 30-40 min.

Croissanter og wienerbrød glutenfrie lavFODMAP 1Pensle croissantene og/eller wienerbrødene med egg og stek på midterste rille, 225 grader i ca. 20 min.

Jeg kan ikke skryte på meg at dette ble som vanlige croissanter eller wienerbrød. De ble langt i fra så fluffy og «flakete» som de skal være, men absolutt spisende om man ikke tåler gluten/hvete/FODMAP!

Lagre