Glutenfrie berlinerkranserFoto: Christin Eide

Glutenfrie berlinerkranser

Denne oppskriften er en gammel oppskrift som jeg har fått av min mor, men som jeg har laget  glutenfri. Helt siden jeg var liten har mamma laget berlinerkranser, i år måtte jeg altså lage mine egne.

Jeg brukte TORO glutenfri lys melblanding. Siden den inneholder litt hevemiddel fløt kakene litt utover og de ble litt mer porøse enn originalen, men ikke så mye at det hadde stor effekt og kakene ble kjempegode!

Til 40-50 glutenfrie berlinerkranser trenger du:

1 kokt eggeplomme

1 rå eggeplomme

60 g. sukker

130 g. glutenfri lys melblanding

125 g. mykt smør (ikke smeltet!) i terninger

Eggehvite og perlesukker

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader. «Kras» den kokte eggeplommen med en gaffel og rør inn den rå eggeplommen. Pisk eggeblandingen og sukkeret godt. Tilsett smøret litt og litt mens du pisker og bland til slutt inn melet. Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet i noen timer, eller natten over.

Trill ut tynne pølser og form dem til små kranser. Godt råd: Ta av biter av deigen og la resten stå i kjøleskapet. Det er mye lettere å trille ut pølsene når deigen er helt kald.

Pensle kakene med eggehvite og dypp de så i perlesukker. (Jeg hadde bare brunt sukker og det gikk veldig bra!)

Stek berlinerkransene i 8-10 min.

Lagre