Glutenfri og laktosefri sjokoladekake med sjokolademousseGlutenfri og laktosefri sjokoladekake med sjokolademousse

er en variant av verdens beste, men med sjokolade og sjokolademousse… Hvis du er glad i sjokoladekake kommer denne kaken definitivt til å falle i smak. Jeg hadde denne kaken med meg på «sykebesøk» til en IBS-venninne som ikke hadde matlyst. Senere på dagen fikk jeg melding: «Den kaken var bare helt himmelsk, den gikk rett ned!»

Til bunnen trenger du:

125 g. sukker

125 g. smør

5 eggeplommer

90 g. glutenfri fin melblanding

1 ss. kakaopulver

1,5 ts. bakepulver

5 ss. laktosefri melk

Til marengsen trenger du:

5 eggehviter

175 g. sukker

1 ts. kakaopulver

Til sjokolademoussen trenger du:

3 dl. laktosefri kremfløte

100 g. mørk kokesjokolade (Coop sin egen er uten melk)

4 eggeplommer

3 eggehviter

Sett ovnen på 175 grader.

Lag sukkerbunn: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene litt og litt mens du fortsetter å vispe. Bland bakepulveret med melet og kakaopulver og rør det inn i røren. Tilsett til slutt melken.

Smør sukkerbunnen tynt ut over en bakepapirkledd langpanne.

Lag marengs: Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret og visk til marengsen er blitt glatt og glinsende. Pisk til slutt inn kakaopulveret.

Legg marengsen på sukkerbunnen.

Stek kaken på midterste rille i 25 min.

Mens kaken blir kald lager du sjokolademousse:

Pisk kremfløten til krem.

Pisk eggehvitene stive.

Legg sjokoladen i vannbad.

Når sjokoladen er smeltet rører du inn eggeplommene og til slutt den stivpiskede eggehviten. Bland sjokoladeblandingen med kremen.

Når kakebunnen er helt kald deler du den i to. Legg sjokolademoussen på den ene delen og legg den andre oppå. Sett kaldt.

 

 

Lagre