Laktosefri sjokoladekake med sjokolademousse og bær er en søt, men frisk sjokoladekake som både små og store vil like. Kaken kan minne litt om den populære sjokolademoussekaken men bunnen er en annen og jeg har gjort en endring i moussen. Første gangen jeg laget kaken hadde jeg den med meg på møte med redaktøren min. Haha, han spør alltid om vi kan ha møter sånn ca. rett etter lunsj, lurer på hvorfor…

Når sant skal sies, så synes jeg det er veldig kjekt å ha forlaget mitt i samme by, nettopp fordi det er koselig å kunne stikke innom for en liten prat. Da er det greit å teste ut nye kaker eller retter på redaksjonen! Jeg tror det er et godt tegn at alle på kontoret er klar for en liten kaffepause hver gang jeg kommer!

I denne kaken kan du bruke de bærene du måtte ha og du kan bruke både frosne og friske bær. Jeg brukte bringebær i denne kaken. Er bærene store kan det være lurt å dele dem opp i mindre biter.

Hvis du synes denne kaken ser god ut, vil du kanskje også like lavFODMAP verdens beste!

Glutenfri og laktosefri sjokoladekake med sjokolademousse og bær

Bunn:

1 egg

40 g. sukker

30 g. glutenfri lys melblanding

1 ss. kakao

Mousse:

250 g. laktosefri kremfløte

100 g. mørk kokesjokolade (Coop sin møke koksesjokolade er helt melkefri og derfor lavFODMAP)

3 egg

0,5 dl. vann

1,5 plater gelatin

Fremgangsmåte:

Lag bunnen: Sett stekeovnen på 200 grader. Del egget i hvite og plomme. Lag eggedosis: Pisk hviten stiv, tilsett sukkeret, pisk litt til og tilsett så eggeplommen. Bland melblandingen med kakao og pisk det inn i eggedosisen.

Hell røren i en bakepapirkledd rund springform, 22 cm. i diameter (en liten form altså).

Stek bunnen på midterste rille i ca. 10-15 min.

Lag sjokolademousse: Legg gelatinen i en skål med vann. La dette stå i bløt mens du lager resten.

Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk fløten til krem.  Skill eggene i hvite og plomme og pisk hviten stiv.

Kok opp 0,5 dl. vann, kryst gelatingplatene og hell det varme vannet over slik at gelatinen smelter. La gelatinen bli romtemperert.

Når sjokoladen er smeltet rører du inn eggeplommene først, og så litt og litt av eggehviten. Rør godt mens du heller gelatinen i en tynn stråle ned i sjokoladeblandingen.

Bland sjokoladeblandingen med kremen.

Monter kaken slik: Bruk kakeformen du laget bunnen i. Legg bringebær, eventuelt andre bær, jevnt fordelt på bunnen. Hell sjokolademoussen over og sett kaken kaldt. Gjerne over natten. Da får saften fra bærene tid til å trekke ned i kakebunnen!

For en som er glad i sjokolade kan kanskje lavFODMAP sjokoladefondant være noe også?