Glutenfri og laktosefri sjokoladefondant er perfekt når du har lyst på noe godt!

Noen ganger får jeg akutt lyst på noe godt. Da er sjokoladefondant med rennende sjokolade inni tingen. Blir ekstra godt med krem eller is, men det er overhodet ikke et must!

Oppskrift på sjokoladekake

Oppskrift på verdens beste sjokoladekake med sjokolademousse

Til 6-7 små glutenfri og laktosefri sjokoladefondanter trenger du:

60 g. smør

100 g. sjokolade

2 egg

40 g. sukker

30 g. glutenfri lys melblanding

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 230°C.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og legg sjokoladen i smøret slik at den smelter. Rør godt slik at smøret og sjokoladen blander seg.

Skill eggehviten og plommen og pisk eggehviten stiv. Tilsett sukkeret, pisk litt til, tilsett eggeplommen og pisk enda litt til. Tilsett den glutenfrie melblandingen litt og litt mens du rører. Bland inn sjokoladeblandingen.

Legg ca 1,5 ss. med røre i hver muffinsform og stek sjokoladefondantene i ca 6 minutter. For å få sjokoladefondanten til å bli flytende inni må du ikke steke dem for lenge!

 

Lagre

Lagre