Glutenfri og laktosefri lasagne ble godkjent av både mann og barn. I følge mannen var den  «irriterende god»! (Muligens fordi den var bedre enn hans samarbeid med Knorr? )

Oppskrift på glutenfri og laktosefri lasagne

Lag bechamelsaus

Kjøttsaus:

450 g. kjøttdeig 

100 g revet gulrot

2 ss. olje

1 boks tomatpure

1 boks tomater

1-2 dl. vann

1-1,5 ts. salt

1,5 ts. sukker

1 ts. cayennepepper

2 ts. «pizzakrydder» (oregano, timian, basilikum)

«Risplater»

Hvitost til toppen, 150-200 g?

Tilbereding:

Stek gulroten og kjøttdeigen i oljen. Tilsett tomatpure, tomatboksen og 1-2 dl. vann. Tilsett resten av krydderet. Begynn med litt og smak til. Dette gjelder spesielt for salt og cayennepepper. Selv liker jeg at sausen er litt salt og sterk, ellers synes jeg lasagne kan bli litt kvalmende.

Dette er ikke risplater, som i lasagneplater, men de gjorde jobben! Kjøpt på "innvandrerbutikk" til 18 kroner, tror jeg.

Dette er ikke risplater, som i lasagneplater, men de gjorde jobben! Kjøpt på «innvandrerbutikk» til 18 kroner, tror jeg.

Legg bechamelsaus, kjøttsaus og «risplatene» lagvis. På slutten bare dyttet jeg noen ekstra risflak nedi sausen fordi jeg syntes det var litt lite i. (Du kan selvfølgelig bruke glutenfrie lasagneplater, men jeg bruker ris fordi jeg ikke tåler maismel og fordi jeg synes risplater er 100 ganger bedre enn glutenfri pasta….)

Stekes på nederste rille, 200 grader i ca. 30 min.

IMG_5671

Lagre